Projekt společnosti INDES INVEST

Vzhledem k tomu, že projekty, které společnost Indes Invest v současné době realizuje, či v nedávné době na řadě míst České republiky realizovala, tvoří souvislou řadu zdařilých a úspěšných realizací, nepřekvapuje, že ani dosud největší projekt připravený touto společností – výstavba Dopravně obchodního centra Mercury Center v Českých Budějovicích, dospěl do zdárného konce.

Firma se ve historii pouštěla do takových projektů, které odpovídaly jejím možnostem a které tak byla schopna vždy dokončit. A to je u každého developera jedna z nejpodstatnějších vlastností. Na začátku své činnosti tak realizovala především projekty občanské vybavenosti, od benzinových pump až po supermarkety. Indes Invest tak má na „svědomí“ zřejmě nespočet spokojených kupujících v řadě měst České republiky, která dříve vykazovala nedostatečnou občanskou vybavenost. Mezi celou řadu těchto již realizovaných projektů patří namátkou supermarkety Edeka v Benešově nad Ploučnicí, Šluknově, Zruči nad Sázavou, Týně nad Vltavou a Mimoni, Billa v Humpolci, či Penny markety v Lovosicích a Pacově.

V posledních dvou letech se aktivity společnosti Indes Invest orientovaly zejména na jihočeský region. Prvním úspěšně dokončeným projektem byla výstavba apartmánového komplexu Nový Svět Třeboň, který byl dokončen koncem v třetím čtvrtletí roku 2005. Tato výstavba výrazně zkvalitnila do té doby ne příliš vábnou lokalitu v ulici Svobody. Ostatně vzhledem k úspěchu projektu byl v jeho těsném sousedství dokončen apartmánový dům Elizabeth, který rozšířil ubytovací kapacity tohoto typu. Do třetice pak byla v rámci bytových projektů dokončena v červenci 2006 výstavba Rodinných řadových domů v lokalitě U francouzů. Všechny uvedené projekty byly financovány, stejně jako výstavba Mercury Centra, projektovým úvěrem České spořitelny.

• výstavba apartmánového komplexu Nový Svět Třeboň
  • apartmánový dům Elizabeth
  • rodinné řadové domy v lokalitě U francouzů

Schopnosti investora podpořené půvabem města vedly k vypracování projektu výstavby hotelového komplexu, jehož nájemcem bude nejvýznamnější tuzemský hotelový operátor, společnost OREA HOTELS. Základem komplexu budou dva objekty - tří a čtyř hvězdičkové hotelové provozy. Tato investice v hodnotě přesahující zhruba půl miliardy korun bude pro město kromě samotné investice a řady zakázek pro místní subdodavatele znamenat také odhadem přibližně 180 pracovních míst. Podstatné je to, že nevzniknou v továrně na zelené louce, kterou by zdevastovala, ale v místě k jehož kultivaci výrazně přispěje a navíc v sektoru cestovního ruchu, který do města každoročně přivede tisíce solventních návštěvníků. Investice společnosti Indes Invest do třeboňského regionu v letech 2004 až 2005 dosáhly částky 150 mil. korun. Pro období let 2006 –2008 je pak plánována částka přes 1 mld. Kč.

Mezi rozpracované mimotřeboňské projekty patří Logistické centrum v Lovosicích a obchodní centrum v Turnově