Kde můžete „natankovat“ zdarma?

Další veřejnou dobíjecí stanici dává do provozu energetická společnost E.ON, tentokrát ve spolupráci s Dopravně obchodním centrem Mercury v Českých Budějovicích.

První stanice byla společností E.ON uvedena do provozu již v roce 2010 v prostorách krytého parkoviště nákupního centra Galerie Vaňkovka Brno, druhá veřejná stanice je v provozu na Letišti v Brně. České Budějovice se tak stávají druhým městem, kde budou mít elektromobilisté možnost dobíjení zdarma.

„Postupná výstavba dobíjecích stanic, ale také plnicích stanic na CNG, je logickým vyústěním aktivit společnosti E.ON v oblasti úspor energie a využití alternativních zdrojů, které jsou součástí dlouhodobé strategie společnosti,“ potvrzuje tiskový mluvčí energetické společnosti E.ON Vladimír Vácha.

Bez odpovídající infrastruktury nebude motivace k nákupu vozů. Pořizovací cena elektromobilů je bohužel stále ještě vysoká, ale vývoj neustále pokračuje. Oproti tomu vozy s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG) se už dnes stávají součástí produkce světových automobilek. A právě díky těmto alternativním zdrojům můžeme nejen snížit závislost na ropě, ale hlavně šetříme přírodu a zdraví nás všech.

Dopravně obchodní centrum Mercury je svou polohou a dostupností ideálním místem pro provoz dobíjecí stanice. Provozovatel centra svým pozitivním přístupem k životnímu prostředí a elektromobilitě má významný podíl na úspěšné realizaci tohoto projektu.

„Jsme rádi, že můžeme našim zákazníkům, majitelům elektromobilů, elektroskútrů a elektrokol nabídnout „tankování“ zdarma. Vidíme to nejenom jako další bonus pro naše návštěvníky, ale také chceme připoutat jejich pozornost k problematice životního prostředí a upozornit tím na způsoby, jak přispět k jeho ochraně,“ říká Jana Bočková z marketingového oddělení Mercury centra.

Nabíjecí stanice je umístěna v prvním podzemním patře garáží centra v blízkosti Automyčky Mercury. K otevření nabíjecí stanice je nutná E.ON Autorizační karta (dále jen KARTA), kterou si může zájemce zapůjčit oproti vratné kauci ve výši 200 Kč u obsluhy parkoviště (u výjezdu z podzemních garáží). Při vrácení KARTY bude vystaven lístek pro volný výjezd z parkoviště. Pokud však doba parkování elektromobilu přesáhne 8 hodin, bude účtováno parkovné dle platného ceníku parkoviště.

Energetická skupina E.ON v České republice patří do skupiny E.ON SE, která je největší soukromý poskytovatel energetických služeb v Evropě a zásobuje elektřinou a plynem asi 15 milionů zákazníků. Česká energetická skupina E.ON zásobuje elektřinou v jižních Čechách a na jižní Moravě 1,4 milionu zákazníků a má podíl na trhu cca 20 %. V oblasti plynu disponuje více jak 4.000 km dlouhou sítí a její podíl na trhu s plynem v České republice aktuálně činní cca 7,5 %. E.ON v současné době provozuje veřejné plnicí CNG stanice v Českých Budějovicích, Svobodě nad Úpou, Úpici, Humpolci, Brně a Zlíně.

E.ON Česká republika, s.r.o.

Vladimír Vácha, Koncernová komunikace
T: +420 387 862 303
vladimir.vacha@eon.cz
Sledujte nás také na sociální síti Twitter: #EONCzech
www.eon.cz
www.ekobonus.cz

CB – MERCURY CENTER, a. s.

T: +420 389 054 100
info@mercurycentrum.cz

www.mercurycentrum.cz
www.facebook.com/mercurycentrum.cz

Technické parametry dobíjecí stanice umístěné v Dopravně obchodním centru Mercury v Českých Budějovicích.

• Adresa: Nádražní 1759, 370 01 České Budějovice
  • GPS souřadnice: N 48°58.37273', E 14°29.23512'
  • Výrobce: Schletter GmbH, Německo
  • Typ: E.ON ELS 1,8
  • Určení: Nabíjení elektromobilů, elektrokol, elektroskútrů, apod.
  • Robustní sloupová NS určená pro veřejné nabíjení. NS umožňuje bezpečné nabíjení 2 elektromobilů. NS je
  • v antivandalním provedení včetně zamykání nabíjecího kabelu v NS
  • Typ zásuvky: 230V/16A a IEC typ 2 (Mennekes)
  • Zamykání: Ano
  • Identifikace: E.ON autorizační karta
  • Doba nabíjení: Elektromobil 2-3 h nebo 6-8 h

Provozovatel dobíjecí stanice:

E.ON Česká republika, s.r.o.
F.A. Gerstnera 2151/6
CZ-370 49 České Budějovice